Ergonomie

Zoveel meer dan een goeie stoel.

Wie aan ergonomie denkt, denkt meteen aan zitcomfort, aan een stoel waarin u goed en comfortabel zit. Nu, een stoel is superbelangrijk want daar zit u het gros van de tijd op. Maar ergonomie in een werkomgeving is zoveel meer dan dat.

Als we uw meest gezonde werkomgeving creëren, gaan we voor bredere ergonomische oplossingen. Denk maar aan:

Door met deze accenten bewust om te gaan en ze goed in kaart te brengen, slagen we erin om de meest gezonde werkplek te creëren voor uw kmo of vrij beroep. Ergonomisch maatwerk in z'n totaliteit. Om zo fysieke kwaaltjes of klachten zoveel mogelijk te voorkomen.

"Een gezonde werkplek draagt mee bij tot het succes van uw zaak."

Uw ergonomisch zitcomfort

40% van ons leven brengen we al zittend door. Rugklachten zijn vaak een gevolg van een onnatuurlijke zithouding. Ga even na: maken uw knieën een hoek van 90°?

Als mens zijn we niet gemaakt om veel te zitten. Hiermee houden we dan ook best rekening bij de juiste keuze voor uw bureaustoel. Als de natuur en 'zitten' één ding gemeen hebben, dan is het: de natuurlijke zithouding zoals op een paard. Op een zadelzitting zit u automatisch mooi recht. U balanceert en corrigeert uw houding zonder het te beseffen. Uw kuitspieren ontspannen, wat zorgt voor verse zuurstof in uw lichaam.

Klopt, een ergonomisch juist afgestelde bureaustoel is onmisbaar in een gezonde werkomgeving. We werken dan ook met de gerenommeerde merken van het Scnadinavische Flokk zoals:

Giroflex - HÅG - RHRBM

IN_giroflex-40_post-03_resize

hag logo

HAG_Tion_Maximalist_1

RH logo

RH Mereo_300

RBM logo

HAG_Capisco_8106_RBM_Noor_Coral_6080_e

De juiste bureaustoelen voor uw werkplek?


Geef ons een seintje

Want we helpen u graag.

H-O-I Ergonomie
H-O-I ergonomie

Verstelbare bureaus en tafels

Die hoek van 90° is ook belangrijk voor uw ellebogen op uw werktafel. Staat uw bureau te hoog of een tikkeltje te laag, dan verhoogt de kans op bijvoorbeeld nekspanning of andere kwaaltjes. Kunnen we vermijden met ergonomisch individueel verstelbare tafels, in hoogte en laagte. Meerdere posities zorgen voor afwisseling, voor beweging.

➡ TIP: Loop tijdens uw werkuren regelmatig eens rond. Naar de printer bijvoorbeeld.

Of werk even rechtstaand. Ideaal voor een korte meeting. Met een viertal mensen rond een statafel.

De ergonomisch juiste zithouding afgewisseld met wat beweging werken positief op uw gezondheid en die van uw medewerkers.

Onze partnermerken:

EFGEOLCONSET

Nunchi_Atmosfar_Scen_003_MINT_LEV-scaled-r6dnum-1920x959

AXEL-BENCH-HD

nl10-3

Gezond advies voor uw kantoor of werkplek?
Vragen staat vrij ?

Uw plek in het interieur

De meest geschikte bureaustoel is topprioriteit, samen met de juiste tafel. Tegelijk zijn er andere aspecten die opvallend bijdragen tot een aangename, gezonde werkplek:

  • Uw computerscherm op de juiste hoogte;
  • Komt er mogelijk ergens tocht binnen?
  • Zit u graag dicht bij de printer? Handig, dat wel. Tegelijk kan dat korte loopje naar de andere kant van het kantoor geen kwaad. Integendeel. Elke beweging is goed!
  • Zit u op een (centrale) plaats waar regelmatig mensen passeren? Hoe kunnen we uw werkplek aangenamer maken zonder in te boeten aan strategische bereikbaarheid?
H-O-I Hoogte verstelbare werkplek
H-O-I Hoogte verstelbare werkplek
cowoki_web_01

De natuur als leidraad

Studies tonen aan dat de natuur een positieve invloed heeft op ons als mens. Met HOI grijpen we de natuur zoveel mogelijk aan om een gezonde werkomgeving te creëren. Enkele concrete voorbeelden:

  • De zon is een bron van energie. Belangrijk dus dat uw bureau best staat in de buurt van een raam. Met voldoende daglicht en de juiste portie kunstlicht worden uw ogen minder belast.
  • Een goede luchtcirculatie is onontbeerlijk. Onze hersenen hebben zuurstof nodig om geconcentreerd te werken. En die zuurstof halen we uit de lucht.


Vragen staat vrij ?

Uw akoestisch comfort

En ja hoor, ook akoestiek maakt deel uit van onze ergonomische oplossingen voor uw kantoor of werkplek.

Want geluid is niet altijd fijn. Net iets te luide stemmen vanuit de vergaderruimte, stoelen die een scherp geluid over de vloer maken, ...

Ook geluid speelt een belanrgijke rol in uw gezonde werkomgeving.


Naar onze akoestische oplossingen

H-O-I akoestiek

Van uw kantoor een gezonde werkplek maken?

We brainstormen graag mee. Bewust nadenken over de inrichting is alvast een superstap in de gezonde richting.

Contacteer ons

Scroll naar boven