Waarom afwisselend zittend en staand werken ?

Wat is het nu ? Zittend werken of staand werken ?

Het antwoordt is éénvoudig : AFWISSELING is het sleutelwoord.

Tja zal je zeggen. Maakt het allemaal zoveel uit ? Lees hieronder de verklaring waarom deze manier van werken de enige juiste is.

1.Hogere creativiteit :

Ons brein is creatiever wanneer men uit een zittende houding recht komt.  Nog beter is een korte wandeling te maken. Meer creativiteit door beweging.

2. Meer energie :

Het opkomen van een slaperig gevoel in de loop van de dag wordt gecounterd door het afwisselen tussen zitten en staan. Door staand verder te functioneren tijdens de werkdag krijgt het lichaam meer energie.

3. Verbranding van meer calorieën :

Door de afwisseling gaat uw hart 10 x meer bloed rondpompen t.o.v constant zitten. Hierdoor kan je tot 145 calorieën verbranden. Een vergelijk met een dag typen levert je 35 verbrande calorieën op …

4. Betere concentratie :

Meer doorbloeding van het lichaam en alle organen. Dus levert dit meer zuurstof op voor onze hersenen. Waardoor de efficiëntie van de geleverde arbeid toeneemt doordat uw hersenen beter presteren !

5. Langer leven :

Langdurig zitten beïnvloedt negatief de stofwisseling in het lichaam. Onderzoeken hebben aangetoond dat dit leidt tot meer risico voor diabetes of hartkwalen. Men zegge het voort …

 

Een in hoogte verstelbaar bureau, dat leidt tot ‘work and move’ is anno de 21° eeuw meer gewoonte geworden dan luxe. Het draagt bij tot bewust werken en leven. In onze dagdagelijkse activiteit om de klanten de gepaste oplossing aan te reiken, is deze visie steeds aanwezig.