Milieubewuste productie van kwaliteit

De productie van een bureaustoel is een milieubewust concept geworden. H-o-i zijnde, denken wij als limburgs bedrijf zeker mee in functie van het klimaat. Immers zijn wij zowel zakelijk als privĂ© bekommert om een ideale work-life balance en dus speelt het ecologisch aspect bij ons zeker een rol. 

Door op de volgende link te klikken krijg je een impressie van de milieubewuste stand op de meubelbeurs te Stockholm in 2019.

Men toont er de nieuwe stoelen naast de grondstoffen die erin verwerkt worden. Voor de aluminium onderdelen van de stoel wordt maar liefst 95 % post-consumer materiaal gebruikt ! Het energieverbruik is slechts 10 % t.o.v het gebruik van volledig nieuwe materialen. Van een voltreffer gesproken. Onderstaande cijfers tonen bovenop dit alles aan welke inspanningen er worden geleverd op het vlak van recyclage van plastic materialen.

2015 307 ton

2016 400 ton

2017 600 ton

2018 700 ton

Target is om in 2020 zo’n 1000 ton te realiseren. Milieubewuste en kwaliteitsvolle producent. Leverancier in Herk-de-Stad bij Hendrickx sinds 1996. Met zulke bedrijven werken wij graag samen, want het indiceert tevens onze eigen filosofie vandaag !