Interieurtrends 2018

Eind april vond het 57° Salon del Mobile plaats. Waar anders ter wereld kan men dit beter laten plaatsvinden dan in een land waar mode op nummer één staat.

In een stad die hiervoor symbool staat … Buongiorno Milano !!!  Onderstaand bericht geeft u een overzicht van de ACTUELE TRENDS.

 

Het mag iets ‘kleurrijker’

Dit wil zeggen dat er kan afgeweken worden van het pure witte interieur. Rood, oranje en roestkleuren zijn in. Daarnaast doet ook grijs en petroleum zijn intrede.

Vooral deze laatste is wat mij betreft een voltreffer. In eerdere publicaties op de site werd hiernaar reeds gerefereerd, hierbij nogmaals de foto.

In combinatie met wit en rustieke eik geeft dit een alledaags tijdloos karakter.

 

‘Living Nature’ als thema

Groen als trendsetter voor 2018. Een mix van groen, interieur – exterieur door elkaar. Integratie van planten in uw interieur is onmiskenbaar een rustgevende factor.

Subtiel werken met natuurprints op stoffen of eventueel behangpapier kan hier eveneens bijdragen tot succes.

HAG is steeds mee als trendsetter. Onderstaande foto van de New Futu Mesh Green is hiervan een sprekend voorbeeld. 

 

Zachte ronde vormen

Moet het recht ? Hoeft het strak … Zeker niet, het kan ook anders. Laat uw gevoel spreken en ontspan u in een ontwerp dat u door zijn zachte rondingen ontspannend

laat plaatsnemen. Ook in het gedeelte interieur voor kantoor zet dit alles zich door. Onze nieuwe partner EOL heeft zijn gamma hier alvast up to date.

 

Lounge in trek

In alle vormen en gedaantes. Lounge is nog steeds in.

RH heeft als onderdeel van Flokk, de groep waarvan ook HAG deel uitmaakt, een lounge versie op de markt gebracht.

Dit model met uiterst zacht kussens, weergegeven in onderstaande foto, is geschikt voor recepties, vergaderruimtes en hotellobby’s. 

Klassiekers blijven

Dat klassiekers blijven en het ook blijven doen hoeft geen betoog. Het mooiste voorbeeld hiervan is eik. De klassieke eik. Tijdloos en uniek tegelijk. De natuur in huis.

Laat tal van combinaties toe met andere materialen voor de aankleding van uw droominterieur. Niet weg te slaan uit onze leefwereld.

 

Prints in opmars

Mag het iets nieuws zijn, opwindend ? Prints kunnen gebruikt worden op vele materialen als daar zijn wandtekeningen. Maar we vinden ze eveneens terug

op kussens, zetels, kasten etc. Ze brengen iets creatiefs, leuks teweeg … al klinkt ook hier weer ‘Less is more’ … 

 

Meer info over het salon te Milaan kan je terugvinden via volgende link : https://www.salonemilano.it/en/   Alvast veel kijkplezier. Ciao !